Follow:

Honninghjerter

Dette indlæg var egentlig planlagt for noget tid siden, men det må siges at falde utrolig godt sammen med vejeret i dag. Det er nemlig en opskrift på nogle af mine ynglings julekager, honninghjerter. Det er ikke honninghjerter i den klassiske forstand med chokolade over og det hele, det er mere en småkage. Den er tænkt som at man kan bruge det som en julekalender, så man kan spise en hver dag i december. Det er efterhånden en del år siden jeg sidst har bagt dem, men de er præcis lige så gode som jeg husker.
Honninghjerter:
25 stk
Ingredienser:
– 550 g mel
– 150 g honning
– 150 g brun farin
– 125 g smør
– 2 æg
– 2 tsk hjortetaksalt
– 1 tsk kanel
– 1 tsk støt ingefær
– ½ tsk kardemomme
Fremgangsmåde:
Smelt ghonning, farin og smør i en gryde, ved svag varme. Afkøl blandingen, til omkring 40 grader (så den ikke tilbereder æggene når det blandes sammen). Pisk æggene sammen og kom det i sukker blandingen, lidt af gangen. Sigt mel, krydderier og hjortetaksalt, ned i blandingen. Bland det hele godt sammen, og stil derefter dejen til hvile i køleskabet et par timer (jeg lavede den aftnen før og lod den stå natten over). Rul dejen ud på et mel drysset bord, i ca 1 cm tykkelse ( jeg har lavet dem halvt så store), udstik hjerterne og husk at lave hul til snoren. Bag dem ved 200 grader i ca 10 min (ca. 8 min ved 0,5 cm), på øverste rille i ovnen (vigtigt). Afkøl dem og pynt dem derefter med glassur.
Mine bliver pyntet i næste uge en gang inden jeg hænger dem på en snor. Der kommer et indlæg omkring D.I.Y julekalendere i løbet af ugen også.
Nu vil jeg hoppe tilbage til min eksamens læsning, det skal jo også passes.

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Katrine Pedersen

  Åh de ser super lækre ud! Og god eksamenslæsning 🙂

  Kig gerne forbi:
  http://katrinelionett.blogspot.com/

  23/11/2015 at 15:22
 • Reply Freja

  De er også gode, tak! 🙂

  23/11/2015 at 17:59
 • Leave a Reply