Follow:

Brombærtærte

DSC00970DSC00968

Den anden dag havde jeg to studieveninder på besøg, og jeg havde lidt brombær ligende i fryseren, som jeg havde plukkede i min mors have. Så det blev til en lækker brombærtærte. Som både mine veninder og kæreste blev utrolig begejstrede for, så meget at jeg aldrig nået at tage et billede af den bagt, før den bare var væk. Tænker i hvert fald at det kunne være en god søndags aktivitet. Så her kommer lige opskriften:

Ingredienser:

  • 300 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg
  • 500 g brombær

Fremgangsmåde:

Smøren skal være godt blød inden man går i gang. Pisk smør og sukker godt sammen. Kom ægget i og rør det godt sammen. Kom herefter mel i og rør det godt sammen. Dejen skal kunne samles til en kugle uden at den smuldre, men samtidig ikke for klistret. Hvis dejen bliver ved at smuldre kan man evt komme lidt vand i. Pak dejen i folie og læg den i fryseren i en halvtime, man kan også komme den i køleskabet hvis man ikke har travlt. Når dejen er kold, tages en tredjedel fra som ligges tilbage på køl (skal bruges til strimler). Dejen rulles  mellem to stykker bagepapir, til dejen er ca 4-5 mm. Det er nemmest hvis dejen fra starten er formet rundt. Kom den udrullede dej op i tærteformen, og tryk den på plads hele vejen rundt. Kom brombær i og drys med lidt sukker, stil den derefter på køl igen. Den sidste klump dej rulles nu ud mellem to stykker bagepapir, til den er 4-5 mm. Skær 10 strimler ud i ca 1 cm bredden. Tag tærten fra køl og kom først 5 strimler på, på en led. Herefter tages en strimmel af gangen og lægges på tværs, og hveranden af de tidligere strimler tages tilbage, så det ender med et flettet mønster.

Bages ved 200 grader i ca. 30 min.

Go’ søndag og bagelyst!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply