Follow:

Pizzasnegle

1

Nu er det ved at være studiestarts tid og vi skal til at have en lidt mad med i skole, så man kan klare dagen igennem. Jeg har efterhånden dårlig erfaring med, hvor mange penge man kan ende med at bruge i kantinen, hvis ikke man har noget med. Det skal samtidig også være noget hvor det ikke bliver vildt klamt af at ligge i tasken en hel dag. Jeg elsker de der små snacks som egentlig også mætter en del og som er hurtige at lave madpakke med. Og det må man sige at pizzasnegle er. Hvem elsker ikke pizzasnegle?

2

Pizzasnegle: 24 små el. 12 store.

Ingredienser:

 • 150 g fuldkornsmel
 • 350 g hvedemel
 • 25 g gær
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 3 dl vand
 • 4 spsk olie

Fyld:

 • 1 spsk olie
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 ds flåede tomat
 • 1 lille ds pure
 • 1 tsk soya (kan bruge salt istedet)
 • Peber
 • Oregano
 • 2 spsk ketchup
 • evt chilisovs
 • 1 pk skinke strimler
 • 1 ps revet ost

3

Fremgangsmåde:

Dej: Smuler gæren i vandet og rør det sammen til gæren er opløst. Kom olie i og rør rundt. Kom melen, salt og sukker i lidt af gangen. Jeg røre min dej på maskine til dejen slipper skålen, men ellers skal den bare have en ordenlig omgang på bordet, til den føles god og smidig. Stil dejen til hævning i 2 timer.

Fyld: Kom olie i en gryde og varm det op. Svits løg og hvidløg. Kom pure, soya, peber og oregano  i og lad det svitse med i et øjeblik. Kom det flåede tomat og ketchup i. Lad den simre i en halv time, og smag til med evt chili, salt og peber. Jeg kom skinken i samtidig, men man kan også bare gøre det når dejen er rullet ud.

Rul dejen ud, kom tomatsovs, skinke og ost på og rul sammen. Skær den ud i 12 store eller 24 små stykker. Tryk dem lidt og lad dem efterhæve i 15-30 min. Kom dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.

4

Jeg fryser pizzasnegle og tager dem enten op om aftenen dagen før, eller om morgenen alt efter hvornår på dagen jeg regner med at skulle spise dem.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply