Follow:

Sommerkage med hyldeblomst

Som lovet på Instagram kommer her opskriften på den virkelig lækre sommerkage, som min mor havde bagt til os i går. Opskriften er med udgangpunkt i denne hyldeblomstkage, men så har hun ændre lidt i selve pyntningen af kagen. Kagen er lavet med hyldeblomst kvas fra produktionen af hyldeblomstsaft, men jeg tror godt man kan bruge selve saften, dog tør jeg ikke sige hvad blandings forholdet er.

Springform i Ø 22-25 cm

Selve kagen:

 • 250 g sukker
 • 1 vaniljestang
 • 3 æg
 • 200 g smør
 • 175 g mel
 • 1/4 tsk salt
 • 3 tsk bagepulver
 • 200 g hyldeblomst kvas
 • 100 g hvid chokolade

Kagecreme:

 • 2 æg
 • 2 spsk sukker
 • 1 spsk majsstivelse
 • 2½ dl mælk
 • korn af ½ vaniliestang
 • Fløde

Pynt med jordbær på toppen efter behov.

Kagen:

Skrap vaniljestanget for korn, og bland det med sukkeret. Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse. Bland mel, salt og bagepulver i en skål for sig. Smelt smøren og kom skiftevis mel og smør i massen og pisk det godt sammen. Blend hyldeblomst kvasen og hak chokoladen, vend det i dejen. Kom dejen i springformen og bag den ved 175 grader, i 40-55 min. men hold øje med at den ikke får for meget. Tag kagen ud og lad den køle helt af inden du pynter den.

Kagecreme:

Skrap vaniljekorne ud og vend dem med lidt sukker. Pisk æg og sukker sammen i en gryde. Pisk majsstivelse og mælk i. Tilsæt vaniljesukkeren. Bring cremen i kog ved konstant at piske i det. Tag den af varmen. Pisk flødeskum og vend den i cremen. Pynt kagen med cremen og derefter jordbær.

Det er en helt fantastisk kage, som virkelig smager lækkert af sommer. Den kan helt sikkert anbefales, men pas på for man kan hurtigt ende med at spise sådan en hel kage, bare 5 mennesker. Den er i hvert fald helt perfekt til sådan en lidt grå søndag, som det er i dag.

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Frejjack - Hyldeblomstsaft - Frejjack

  […] kan også bruge hyldeblomstsaften i kage. Jeg har blandt andet en opskrift på en rigtig sommerkage med jordbær og hyldeblomstsaft. Som jeg nok snart bliver nødt til at lave igen, for den er virkelig […]

  08/06/2019 at 12:34
 • Leave a Reply