Follow:

Bøger jeg læser lige nu #september

Så nåede vi til september og det betyder også at der er en ny stak bøger der skal læses. Jeg har denne måned både en bog med som har stået reolen længe og så to andre som er nytilkomne. Det var jo ikke helt meningen med projekt bogreol, at der skulle komme nye til, men at jeg skulle få læst dem jeg manglede i reolen. Meeen det er jeg ikke så god til at overholde, tydeligvis!

Men da min far anbefalede mig at læse Alfabethuset, så er det svært ikke at hoppe med på den. Min far læser ikke så mange bøger, og der skal alligevel noget til at imponere ham, og jeg i forvejen er ret stor fan af Jussi Alder-Olsen, så måtte jeg også læse disse.

Alfabethuset er Jussi Alder-Olsens debutroman, som udkom i 1997. Jeg har egentlig hele tiden tænkt at jeg ikke orkede at læse den første af hans serier, da den handler om en periode under 2. Verdenskrig. Og jeg synes at jeg gennem mit skoleliv og gennem bedsteforældre ligesom havde fået nok af den periode. Men efter at min far talte så varmt om bogen, har jeg alligevel taget den med mig hjem. Bagside tekster lyder som følger:

Under 2. Verdenskrig bliver to engelske piloter, James og Bryan, skudt ned over Tyskland. De ved, at de bliver henrettet som spioner, hvis de tages til fange. Det lykkedes dem ar komme om bord på et lazarettog reserveret højtstående SS-folk, der har mistet forstanden på grund af de barske oplevelser på Østfronten. James og Bryan smider to patienter af toget og indtager deres pladser i håb om, at de senere kan flygte.

De to piloter havner på Alfabethuset, et sindssygehospital der ligger langt bag frontlinjerne. Deres eneste redning er at simulere sindssyge. Men kan man det? Uden at blive det? Og er James og Bryan de eneste, der simulere?”

Et Bjerg af løgne af Steffen Jacobsen er en bog jeg fik som korrektur-eksemplar, for 2 år siden. Men jeg har aldrig fået den læst. Jeg har læst Trofæ af samme forfatter, og blev ret grebet af den, men det er samtidig en virkelig barsk bog at læse. Nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at få den læst og er også mere end halvvejs igennem. Det skal siges at denne er lige så barsk som Trofæ, og nogle gange har jeg lyst til at gemme mig under dynen, lige som til en uhyggelig film. Men så er det lidt svært at læse 😉 Bagside teksten lyder således;

På en feltstation i Vestgrønland har Peter Holm – chefgeolog i Nobel Oil – netop analyseret de sidste prøveboringer til det, der ser ud til at blive verdenshistoriens største olieeventyr. Alle er begejstrede – den danske regering, det grønlandske hjemmestyre og ikke mindst den kinesiske udviklingsbank, som er med til at finansiere projektet.

Men kort efter hjemkomsten til København og et møde i Nobel Oil findes Peter Holm brutalt dræbt. Alt tyder på, at en rabiat miljøorganisation står bag, men gerningsmanden er som sunket i jorden. Væk er også en usb-nøgle med de seneste og dybt fortrolige analyser.

Mens vicepolitiinspektør Lene Jensen efterforsker drabssagen, hyrer Nobel Oil Michael Sander – eksklusiv privatdetektiv – til at finde usb-nøglen. De to enspændere er gamle bekendte og kommer til at gå i vejen for hinanden i en sag, hvor enorme økonomiske og politiske interesser er på spil, ingen fortæller dem sandheden, og de kloge narrer de mindre kloge

Har I nogle spændende bøger I skal læse i september?

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply