Follow:

Rengør dine pensler

Jeg læste en artikel fornyligt om hvor vigtigt det egentlig er at vaske sine make-up pensler. Man tænker ikke over det, men der er faktisk rigtig mange bakterier som kan sidde og gemme sig i penselerne, hvis ikke man får dem rengjort jævnligt. Og når man så kigger på sine pensler som måske er fyldt med pudder eller øjnskygge, så kan man måske godt se det. Samtidig så holder ens pensler længere, hvis man passer på dem. Så derfor er det vigtigt at man får dem rengjort.

Der er flere måder at gøre dem rent på. Det mest grundige er at vaske dem hver dag med parfumefri shampoo. Jeg plejer at putte en lille klat shampoo op i min hånd, tænde for vandhanen så der kommer vand i hånden også, som jeg former til en slags skål. Her kommer jeg penslen ned i, og bevæger den mod min hånd i cirkler forsigtigt så man ikke ødelægger hårene. Det er kun de børster som jeg også bruger på samme måde i ansigtet. De børster som jeg bruger til øjnskygge, dupper jeg ned i hånden i stedet for, altså samme bevægelse som man ville gøre når man bruger dem i ansigtet.

Efter at jeg har gentaget denne proces til vandet er klart, tørre jeg børsten af med hårene i et håndklæde, og ligger dem til tørre herefter. Det er vigtigt at børsterne ligger på et håndklæde og ikke står op, da man så risikere at vandet løber ned og opløser noget af den lim som holder hårene fast.

Det kan godt være at man synes det er en lidt tidskrævende proces i hverdagen, men det er også muligt at bruge en spray som rengøre dem, det er ret hurtigt og nemt. Man giver bare sine pensler en gang spray, og tørre dem af med en klud eller et håndklæde bagefter. Denne løsning kan man bruge i hverdagen og så i weekenden når man har mere tid, kan man vaske dem grundigt med vand og sæbe.

Jeg benytter selv denne rutine, da jeg også synes at mine børster ikke altid er blevet helt tørre til jeg skal bruge dem morgnen efter. Derfor er det smart at bruge sprayen, som ikke gør penslerne helt så våde.

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Camilla Christine

  Det er nemlig SÅ vigtigt at vaske sine pensler, væk med snavs og produkt rester.

  http://blogbycc.dk/2017/09/swietenia-eau-de-parfum-the-body-shop/

  30/11/-0001 at 00:00
 • Reply Frejjack

  Præcis, det er faktisk lidt ulækkert at tænke på hvad man kan komme til at putte i hovedet

  30/11/-0001 at 00:00
 • Reply Emilie Ildstein

  Jeg glemmer hele tiden at vaske mine børster… Tak for reminderen og gode tips!❤️

  30/11/-0001 at 00:00
 • Leave a Reply