Follow:

Bøger jeg læser lige nu #oktober

Denne måned er der lige som et tema. Det er ikke bevidst men jeg har valgt to bøger, som har omdrejningspunkt i mellemøsten. Under en strålende sol, har jeg haft liggende en del år efterhånden. Jeg fik den i afstedsgave da jeg flyttede fra Svendborg efter gymnasiet. Jeg har en gang forsøgt at læse den, men måtte stoppe da den simpelthen blev for voldsom for mig. Nu giver jeg den et skud igen og håber at jeg er lidt mere hårdhudet. Bagsideteksten lyder som følger:

Mariams lod i livet er lige fra begyndelsen tungt at bære. Som barn af tjenestepigen Nana og husets rige herre er hun en uønsket datter, der forbitrer sin mors liv, og i femten år lever de to så godt som isolerede fra samfundet. Mullah Faizullah kommer ganske vist ofte op til dem på bjerget, og han bliver Mariams ven og beskytter, og Jilal, hendes far, besøger hende hver torsdag. Men mener han det, når han siger, at han elsker hende? Det er en prøve, han skal bestå, den dag Mariam fylder femten år.
Sammenlignet med Mariam er Laila født på livets solside. Ganske vist lægger hendes mor sig ofte med depressioner over, at hendes to sønner slås i Afghanistans bjerge mod russerne, men den højtelskede far er hendes støtte, og Tariq, Lailas bedste ven, er altid ved hendes side. En dag rykker krigen imidlertid ned fra bjergene og ind i Kabul, og mortergranater begynder at regne fra himlen.
Den midaldrende Mariam og teenagepigen Laila har intet tilfælles, men det får de – ikke mindst da Taliban vinder krigen og tager magten i landet. Talibanernes ekstreme kvindefjendskhed skaber de særeste alliancer, og den fattige og undertrykte Mariam og den kvikke og intelligente Laila er nødt til at arbejde sammen for at overleve

Du må ikke græde – for så mister du blod, fik jeg øjnene op for da jeg lyttede til en podcast for nylig. Jeg tror den er både spændende og utrolig skræmmende eftersom det er virkelig hendelser der beskrives i bogen. Bagsideteksten lyder som følger:

“Krigen i Syrien er en af vor tids største menneskelige katastrofer. Den er grum og gruopvækkende. Og vi er alle dens modvillige vidner.
I ‘Du må ikke græde – for så mister du blod’ tager danske Nagieb Khaja os med på en dramatisk rejse ind i denne på en gang komplekse og såre simple skueplads for menneskelig dårskab og heltemod. I skyggen af et giftigt magtspil mellem storpolitiske kræfter som Rusland, USA og flere lande i Mellemøsten krydser han igen og igen grænsen til Syrien og formår at skabe kontakt med mennesker, som dagligt er berørt af borgerkrigen; fra al-Qaeda-ledere og freelance-jihadister til muslimske nødhjælpsarbejdere og vestlige krigere. Med åbne sanser og en afvæbnende ærlighed vækker Nagieb tillid og fortrolighed i et land, hvor enhver tiltro til menneskeheden for længst synes ophørt

Hvilke bøger læser du i øjeblikket?

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Eline Tychsen

    Hvor lyder de spændende, også selvom jeg er lidt med Just Me, sådanne bøger kan være lettere skræmmende for mig haha.

    30/11/-0001 at 00:00
  • Leave a Reply