Follow:

Update #septemberbøger

Jeg har altid lidt for høje ambitioner for mig selv. Og dog. Jeg kan sagtens læse to bøger på en måned, hvis jeg virkelig synes at de fanger mig. Men det er bare ikke tilfældet den her gang.

Jeg er nået 200 sider ind i “Alfabethuset”, og nu sidder jeg lidt fast. Det er ikke fordi den ikke er godt skrevet. Men den er bare for langtrukken. På 200 sider føler jeg ikke vi er kommet ret langt i fortællingen, og jeg har 400 sider igen. Jeg føler mig ikke grebet af den. Den vækker ikke rigtig noget i mig, som gør at jeg ikke kan ligge den fra mig. Snarere tværtimod. Jeg kan mærke at bogen irritere mig en lille smule på det punkt, og jeg kan ikke rigtig afgøre med mig selv, om jeg skal ligge den fra mig eller kæmpe videre. Så det er der jeg er lige nu.

Læs også: Bøger jeg læser lige nu #september

Til gengæld blev jeg ret hurtigt grebet af “Et bjerg af løgne”. Da jeg endelig kom i gang med den. Jeg havde ellers besluttet mig for at jeg ikke var til thriller eller krimi mere. Men det kan jeg vist godt trække i mig igen. Den har en medrivende fortælling, som skifter mellem flere fortælle vinkler. Hver gang man skifter bliver man nødt til lige at læse det næste kapitel, for at se om der ikke kommer noget mere om den person, hvis fortælling man lige har forladt. For det var lige så spændende. Jeg har sådan en dårlig vane med at bladre frem til næste kapitel, for lige at læse den første linje, eller simpelthen bare for at se hvor langt kapitlet er. Hvis så ikke det næste kapitel handlende om den fortælle vinkel jeg lige havde forladt, bladrede jeg videre til næste for at se om der ikke kom noget der. Det er lidt en dårlig vane. Men det gjorde også bare i denne sammenhæng, at jeg tænkte at jeg liiige kunne læse et mere. OG så kunne jeg slet ikke slippe den igen.

Bogen handler om et politisk spil der finder sted i oliebranchen. Her følger man Michael Sander, som arbejder som konsulent for et stort oliefirma, Nobel Oil. Det hele ser så pænt og ordenligt ud på facaden, men inde bag. Er det noget helt andet. Chefgeolog Peter Holm som er ansat hos Nobel Oil bliver fundet brutalt dræbt i sin lejlighed, og hans meget vigtige filer er blevet kopier og hans computer smadret. Kriminalinspektør Lene Jensen bliver sat til at opklare mordet. Men en særlig rådgiver fra regeringen bliver ved at ånde hende i nakken og forlanger at få indsigt i sagen. Ikke noget Lene er begejstret for. Der er i det hele taget rigtig mange ting ved den her sag, som Lene ikke er ret begejstret for. Og mange spørgsmål hun ikke kan få svar på. Det er som om nogen hele tiden er et skridt foran hende.

Læs også: Feriebøger

Som jeg skrev i starten af måneden, har jeg en anden bog af samme forfatter. Jeg synes den blev en smule voldsom i sit sprog og sin fortælling. Og så meget kan jeg da sige, det gjorde det også den her gang. Det var ikke lige frem den bedste bog at læse lige før sengetid.

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply