Follow:

Det kollektive klædeskab

Billederne er lånt af The Organic Club – Odense

Jeg har nu gennem 2 måneder cirka, været en del af det kollektive klædeskab i The Organic Club Odense. Ideen er ret simpel og virkelig bæredygtig. Som medlem af det kollektive klædeskab betaler du hver måned 99 kr for at være en del af fællesskabet. Herefter kan du komme med alt det tøj som hænger derhjemme og samler støv fordi du har gjort et fejlkøb eller bare ikke får det brugt mere. Tøjet skal selvfølgelig være i ordenlig stand og nyvasket. Du får vurderet dit tøj og får point for det, som du så kan bruge til at bytte dig til noget af alt det andet tøj som hænger på stængerne.

Jeg har som sagt været en del af det igennem 2 måneder og jeg har virkelig været glad for det. Jeg har altid gået meget i genbrugsbutikker, da jeg synes det er vigtigt at vi husker at genbruge for vores, vores børns og miljøets skyld. Lige præcis tøjindustrien er en af de største miljøsvin, som er med til at udlede enorme mængder af CO2.

Jeg er på ingen måde hellig, for jeg elsker også få en ny bluse, et par nye bukser eller sko. Men på den her måde føles det også som om man får noget nyt hver gang, selv om det er noget andre har brugt før mig. For det er jo nyt i mit klædeskab og der findes virkelig meget fint tøj som sagtens kan blive genbrugt. Jeg har fået mig nogle rigtig fine ting med hjem, som jeg faktisk bruger rigtig meget og nogle af de ting som jeg prøvet at tage med hjem, men som ikke fungere de kommer bare med tilbage igen, så en anden kan få glæde af det. Samtidig er jeg også kommet af med nogle ting som længe har hængt hjemme i skabet og givet dårlig samvittighed. Jeg oplevede endda den ene dag at der var én som blev vildt glad for noget jeg havde med, og strakt tog det med hjem. Det er virkelig rart at se at det man selv ikke har fået brugt kan give andre glæde.

Det fede er at, jo flere medlemmer der er, jo mere forskelligt er der også at vælge i mellem. Jeg synes i hvert fald at jeg har været ret heldig med mine fund og jeg er tilmed begyndt at gå i kjole. Hvem skulle have troet det. Men jeg fandt et par stykker som jeg er blevet virkelig glad for.

Det er i hvert fald en klar opfordring herfra. Meld dig ind eller giv butikken et kig, for der er virkelig en fantastisk atmosfære. Hvis du ikke bor i Odense, så ved jeg at der ligger andre Organic Club butikker rundt om i landet og at der er flere på vej.

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Christina

    Det er en virkelig god ide. Jeg er ikke selv så god til det – men min 16 årige søn køber alt sit tøj i genbrug. Jeg er med en gang imellem, og finder som regel altid noget jeg godt kan lide.

    30/11/-0001 at 00:00
  • Leave a Reply