Follow:

Anmeldelse – Haabet af Mich Vraa

Anmeldelse af Haabet

Alle disse skæbner! Alle disse mennesker! Al den død og ulykke! Og det hele begyndte med fromme mænds tro, med kristentro og gudsfrygt. Intet kunne være mere forlorent end det. Frygt for Gud?

 

Haabet er en af de bedste bøger jeg længe har læst. En historie om slaveriet i Dansk Vestindien, både før og efter forbuddet i 1802. På trods af fiktion formår bogen at skildre nogle af de mørkere sider i dansk historie. Hvor jeg er sikker på at ligende ting har fundet sted.

Man følger to sideløbende fortælleringer som foregår på to forskellige tidspunkter. Professor Mikkel Eide som er taget til De Dansk Vestindiske øer for at skrive en bog om de grusomheder der finder sted. For Mikkel er de sorte lige så meget mennesker som de hvide. Han er en forgangmand for sin tid og har et stort ønske om at sætte de sorte fri. På øerne bliver han indkvarteret hos plantageejeren Jan Marcussen, som både fremstår som en fornuftig og hæderlig mand, på trods af hans status.

Samtidig følger vi Maria Frederiksen som skal med sin fars skib Haabet for første gang. Planen er hun og hendes far skal sættes af i Frederikshavn, hvorfra Haabets videre rejse går mod De Dansk Vestindiske øer. Men rejsen bliver ikke helt som forventet.

“Sukkeret strømmede over Atlanterhavet; sveden strømmede ned ad negrenes rygge; blodet strømmede fra de piskede kroppe. Kongen blev slavehandler. Fruen i Bredgade nippede til sin te. De fromme danske bedsteborgere lukkede øjnene. Så kom forbuddet mod den transatlantiske slavehandel”

Det er en af de der bøger man har svært ved at slippe igen når man først er gået i gang. Den ene side tager den anden. Bogen er bygget op på breve, dagbøger og notater, som alle sammen skaber historien og gør den autentisk. Derudover tog bogen en helt andet drejning end jeg lige havde forventet. Hvis ikke du har læst den så bør du give den et skud. Den kan varm anbefales og får derfor 5 hjerter.

💜💜💜💜💜

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Slinkypiinky

  lyder super spændende!

  30/11/-0001 at 00:00
 • Reply Frejjack - De bedste læseoplevelser 2018 - Frejjack

  […] vild med bøgerne og særligt den først bog var jeg helt solgt på. Læs min anmeldelse af Haabet her og Peters kærlighed her (anmeldelse af Faith […]

  20/12/2018 at 14:14
 • Leave a Reply