Follow:

Anmeldelse – Lodbrogsønnernes hævn

Anmeldelse af Lodbrog sønners hævn

Om grisene vidste, hvad galten må lide, til strid de stævnede og stormede stien”

________________

Jeg er generelt ret begejstret for historier om vikingetiden og har også set samtlige afsnit af Vikings. Men jeg kan efterhånden fornemme på mig selv at jeg er ved at have fået nok for nu. Jeg havde virkelig set frem til at læse Lodbrogsønnernes hævn af Lasse Holm, men blev bare slet ikke fanget som jeg havde forventet.

Vi følger Wulf som er jeg-fortæller i denne bog. Han er endt i vikingernes varetægt da den landsby som var i gang med at hænge ham, blev angrebet af vikingerne og dræbt. Wulf stifter her bekendtskab med Ragner Lodbrogs sønner, som er kommet til Northumbria for at hævne deres fars død. Da det viser sig at Wulf både kan saxisk og dansk tager vikingerne ham med som vejviser og tolk. Hævntogtet ender med at udvikle sig til en invasion, og Wulf kommer til at spille en større rolle end han selv havde troet og hans egne hemmeligheder bliver langsomt afsløret.

________________

“Ylvas lidmænd skiftede usikkert vægten fra fod til fod på den månebelyste gårdsplads. ‘Ingen skatte?’ gentog de. Deres forbløffelse ville hurtigt blive til skuffelse. Derefter ville vreden fare i dem. Når først den var vakt, ville de søge nogen at lade den gå ud over.”

Jeg var ret glad for at forfatteren har valgt en jeg-fortæller. Det gør noget god for historien og giver den en ny vinkel. Men hvis man har set Vikings og læst andre bøger om vikingerne, så bliver man godt og grundigt forvirret. Her er historien og de forskellige personligheders individuelle forhold ændret en del, hvilket man lige skal vænne sig til.

Bogen er fyldt med mange underliggende historier og hemmeligheder som afsløres løbende, og som holder læseren fanget. Bogen er godt skrevet, men den fangede mig bare ikke så meget som forventet. Måske er det mig som har fået nok af vikingerne for nu. I hvert fald ender den på 3 hjerter.

💜💜💜

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply