Follow:

Litteraturmaskinen #Mich Vraa

Literaturmaskinen Mich Vraa

Reklame – Inviteret

I tirsdags var jeg så heldig at være inviteret til et foredrag på Litteraturmaskinen med Mich Vraa. Jeg var inviteret af Litnet, som er et litteraturnetværk i Odense. Det er ikke så længe siden at jeg læste hans første bog om slaveriet i Dansk Vestindien (find anmeldelse her), som jeg var virkelig begejstret for. Jeg har dog endnu ikke læst anden bog i triologien. Men efter foredraget kunne jeg simpelthen ikke vente mere med at bestille bogen hjem, så da Dagens bog havde den på tilbud slog jeg straks til. Og i går kom den så med posten.

Fordraget handlede om Peters Kærlighed, men også om hele triologien som det skal blive til. Og så fik vi samtidig en lille forsmag på 3. bog i serien som kommer til at hedde Faith og udkommer til august. Det var et utrolig spændende foredrag som også gav et indblik i hvordan forfatteren har arbejdet med bøgerne. Jeg viste godt nogle af de teksten som er en del af Haabet ikke var pure opspind. Men at meget af bøgernes indhold rent faktisk bygger på “rigtige” mennesker, kom lidt bag på mig. Ikke at bogen og historien ikke virkede ægte men jeg havde nok bare fået den opfattelse at en stor del var fiktion. Der er også flere dele af Haabet som er fiktion, hvor Peters Kærlighed handler om Peter von Scholten, som var generelguvarnør på De Dansk Vestindiske øer, og her er der en del historisk research bag bogen.

For mig gør det det bare endnu mere spændende, når det rent faktisk er mennesker som har levet og skrevet nogle af de tekster som findes i bogen. Dog skal man stadig huske at forfatteren har digtet en del af historien de steder hvor det har været uvist hvad der er skete og de steder hvor det har passet ind. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse Peters Kærlighed og Faith når den kommer til sommer.

Har du læst dem?

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply