Follow:

Sommerferielæsning

Reklame – en af bøgerne er modtaget i gave

Nu er det snart ved at være min tur til at holde ferie. Jeg har glædet mig helt vildt til at få ferie i år. Det er i hvert fald tiltrængt efter en del uger med meget arbejde. Fra på mandag holder jeg 3 ugers ferie og en del af den ferie skal bruges på at læse. Derfor har jeg samlet min læseliste for sommerferien her. Der er en del forskelligt i mellem da jeg har en ret bred smag i bøger og forhåbentlig er der også noget for jer.

Hele tre af bøgerne har jeg lånt af min mor. Vi bruger ofte hinanden som vores andet bibliotek, eller det er nok mest mig der låner af hende. Men hun har også haft nogle flere år at samle bøger sammen i. Vi har dog ikke altid samme smag i bøger.

Den, som lever stille af Leonora Christina Skov

En bog som man næsten ikke har kunne undgå at bemærke. Den udkom tidligere i år og har virkelig fået meget og god omtale. Bogen handler om Leonora selv og hendes opvækst. Om hvordan hun forsøgte at please sine forældre så de måske vil elske hende. Og om hvordan hun ender med at gøre oprør mod det hele og flytter til København for at forfølge sin forfatter drøm.

Jeg glæder mig helt vildt til at gå i gang med den her bog.

Dødevaskeren af Sara Omar

Denne her bog har også fået enorm meget omtale i år. Bogen handler om en nyfødt pige som allerede fra sin fødsel er uønsket på grund af sit køn. For at redde barnets liv bliver hun sat i pleje hos sin mormor og morfar. Pigen er bosat i Kurdistan som er præget af krig, folkedrab og had. Jeg har hørt at det er en meget barsk bog om tilstande man næsten ikke kan tro er sande.

Havets Katedral af Ildefonso Falcones

En bog om 1300-tallets Barcelona som er under stadig forandring. Både pest, religiøse spændinger og krig truer. Arnau vokser op i fattigdom hos sin far. Langsomt får han bevæget sig ud af fattigdommen og ind i de rigere samfundslag. Igennem hele livet søger Arnau beskyttelse hos Jomfru Maria i havets katedral. Den beskyttelse for han brug for da han bliver offer for en sammensværgelse.

Jeg spurgte for noget tid siden på Instagram om jeg skulle læse denne bog eller Hidden Figures. Og rigtig mange anbefalede mig at læse Havets Katedral, så den glæder jeg mig til at komme i gang med.

Den sorte kat i Mosul af Puk Damsgård

Puk Damsgård skriver om sin tid ved fronten i Mosul. Hun beskriver ikke kun sin tid i et af verdens brændpunkter, men også om de mennesker som lever der. Hun fortæller om de menneskeskæbner som hun møder på sin vej og om hvordan det er at leve i Irak, både fra hendes eget perspektiv og fra de Irakere hun taler med. Jeg er allerede gået i gang med den her bog og den er virkelig spændende og skræmmende læsning på en gang.

Oberstinden af Rosa Liksom

En bog som jeg så Litfix anbefalede og som jeg straks bestilte hjem på biblioteket. Den handler om en ældre kvinde som ser tilbage på sit liv. Hun vokser op i Finland og allerede ret tidligt i sit liv bevæger hun sig i højrenationalistiske kredse. Hun ender med at gifte sig med en 30 år ældre Oberst som er nazist og som bliver en aktiv del af den tyske side under krigen. Oberstinden vænner sig til den vold og grusomhed hun omgiver sig med. Først sent i livet kommer hun ud af ægteskabet og finder lykken i sit liv.

Valmuemanden af Christian Frost (Reklame | modtaget i gave)

Jeg læser ikke ret tit krimier mere. Men da jeg blev spurgt om jeg ville læse denne bog kunne jeg ikke sige nej. Jeg er kæmpe fan af Jussi Alder-Olsen, og jeg har hørt at Christian Frosts bøger skulle være lige så gode. Bogen handler om Kriminalassistent Erik Otto Falster som egentlig er gået på pension. Men han bliver alligevel overtalt til at læse rapporterne igennem på en sag om to forsvundne piger. Den ene af pigerne findes druknet i Spanien, men alt peger på en ulykke. Dog giver det ikke mening for Falster. Hvordan er pigen endt i Spanien og hvorfor er hun iklædt en fornem kjole?

Hvad skal I læse i ferien? Nogle gode forslag?

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply