Follow:

De bedste læseoplevelser 2018

Det er ved at være længe siden I sidst har hørt fra mig. Men der sker ret meget omkring mig i øjeblikket som tager min opmærksomhed. Et emne jeg nok skal uddybe på et senere tidspunkt. Men nu da året er ved at synge på sidste vers tænkte jeg at det ville være fint med en lille opsamling på mine bedste læseoplevelser i 2018. Måske du mangler en god bog til juleferien eller den sidste julegave, så kan du i hvert fald blive inspireret her.

Arv og miljø af Vigdis Hjorth

En bog som jeg virkelig havde svært ved at ligge fra mig igen, da jeg først var gået i gang. Det er en fortælling om en familie som ligger i arvestrid med hinanden. En fortælling om hvor mange konflikter der kan opstå i en familie og hvor vigtigt det er at få lyttet til hinanden og talt om tingene mens tid er. En virkelig velskrevet bog som helt sikkert kan anbefales. Læs min anmeldese her.

Trilogien om De Dansk Vestindiske øer af Mich Vraa

Jeg har efterhånden talt en del om denne triologi, men det er også fordi jeg oprigtigtalt har været meget begejstret for at læse den. Bøgerne handler Danmarks storhedstid på De Dansk Vestindiske øer, om slaveriet og dets ophør og frem til da øerne bliver solgt til Amerika. Bøgerne er skrevet i brevform og med dagbogsuddrag, hvilket man nok lige skal vende sig til hvis ikke man er vandt til det. Bøgerne er en god blanding af ægte dokumenter og fantasi. Jeg er helt vild med bøgerne og særligt den først bog var jeg helt solgt på. Læs min anmeldelse af Haabet her og Peters kærlighed her (anmeldelse af Faith følger).

En dag kan vi grine af det af Thomas Korsgaard

Her følger man Tue som er en ung dreng der bor i udkantsdanmark og som på alle måder er udfordret. En fortælling om en ung dreng som forsøger at finde sig selv og sin vej i livet. Bogen er skrevet sådan at man ikke kan lade være med at få et lille smil på læben selv om det er en barsk hirstorie. En bog som virkelig sætter tanker i gang og som gjorde at jeg sad tilbage med både en følelse af taknemlighed og magtesløshed. Læs min anmeldese af bogen her.

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

Bogen handler om Christina som vokser op som enebarn i en familie, hvor mor er centrum for opmærksomheden. Christina drømmer om et liv hvor hun føler hun kan være 100% sig selv og hvor hun ikke skal ligge skjul på hvem hun er. En fortælling om familie, identitet og hvor svært det er at bryde med sin families værdier for at forfølge sine egne drømme. Læs min anmeldese af Den, der lever stille her.

Dødevaskeren af Sara Omar

Handler om et barns opværkst i en anden kultur og et andet land hvor det fra fødslen er uønsket pga. sit køn. Det er en bog om religion, men som også stiller spørgsmålstegn ved hvordan vi skal forstå religion. En virkelig stærk fortælling som kan være lidt hård at komme igennem, men som samtidig er en kæmpe læseoplevelse. Læs min anmeldese af Dødevaskeren her.

Blomsterende syrener af Martha Hall Kelly

Her følger vi 3 forskellige kvinder som får hver deres skæbne i 2. verdenskrig. 3 vidt forskellige kvinder med forskellige mål, hvis historier flettes sammen på en meget velskrevet måde. Bogen er baseret på virkelige hændelser og virkelige personer, men dog med forfatterens egne tilføjelser. For mig gør det ikke bogen dårligere, tværtimod. Men samtidig skærer det i hjertet alle de grusomheder som fandt sted under 2. verdenskrig og som man igen bliver vidne til igennem denne bog.

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Frejjack - Anmeldelse - Blomstrende syrener af Martha Hall Kelly - Frejjack

    […] lovede tilbage i december at der ville komme en anmeldelse af Blomstrende Syrener. Det har taget sin tid, men den kommer her. […]

    07/02/2019 at 09:16
  • Leave a Reply