Follow:

Baby, barsel og studie

Baby,-barsel-og-studie

Nu er jeg godt og vel halvvejs i min graviditet og det betyder også at jeg skal til at gøre mig nogle tanker omkring hvad jeg gør i forhold til barsel. Der er mange måder at gribe barsel an på og der findes ingen rigtig eller forkert måde. Så det her er de tanker jeg har gjort mig omkring barsel og hvordan jeg regner med at gribe det an.

Først og fremmest har jeg to jobs og et studie som bliver påvirket af at der kommer en lille baby. Jeg er så heldig at jeg på min ene job er ansat på 14 timer om ugen i en offentlig institution. Det betyder at jeg kan få betalt min barsel de første 14 uger og samtidig går jeg fra 6 uger før termin. Mit andet job er i en privat virksomhed og her er vilkårene ikke lige så gode. Så her har jeg først barsel 4 uger før termin og ingen betalt barsel. Derudover har jeg mit studie hvor jeg får SU og her er jeg berettiget til 12 måneders ekstra SU klip, som jeg selv må fordel som jeg ønsker. Det vil sige at jeg f.eks. kan vælge at tage et halvt år på barsels SU, hvor jeg får dobbelt SU. Men jeg kan også vælge at holde et helt års barsel med almindelig SU. Eller jeg kan vælge at fortsætte mit studie men få et ekstra SU klip oveni hver måned. Derudover kan jeg søge om barselsdagpenge når jeg ikke længere modtager penge fra mit arbejde.

Barsel er virkelig en teknisk ting at sætte sig ind i og hvad man er berettiget og ikke er. Det er lidt af en jungle, så det er noget man lige skal sætte tid af til at sætte sig ind i. Og jeg er stadig ikke helt sikker på hvordan jeg er stillet 100%, men jeg har en god dialog med min fagforening som er rigtig søde til at hjælpe.

Min plan

Min plan for barsel er lige nu den at jeg holder barsel fra mit arbejde frem til februar. Men at jeg fortsætter på mit studie ved siden af barsel. Det gør jeg af flere årsager. Først og fremmest fordi jeg er ret utålmodig når det kommer til min uddannelse. Hvis man har læst med herinde tidligere, så ved man nok også at jeg havde meget svært ved at skulle starte på en kandidatuddannelse. Så jeg fortsætter mit studie. Jeg stadser på at jeg kan nå at færdiggøre dette semester, da jeg er sat til slut juni og mine eksaminer kun er skriftlige og ligger i start juni. Men nu ser vi om det er realistisk. Derudover jeg tager kun 20 ecst point på efterårssemesteret. Men jeg forventer ikke at være fysisk til stede på studiet. Det er nemlig så heldigt at der stort set ikke er nogen form for mødepligt på mit studie og derfor kan jeg godt have hjemmestudie. Så planen er at jeg ”læser” hjemme og går til eksamen i januar. Derefter regner jeg med at starte på mit speciale som skal afleveres om sommeren. Jeg mangler herefter 10 ects point, men jeg har SU nok til at kunne læse det eller det kan være jeg kan få et job hvor jeg så kan tage de sidste point ved siden af.

Det er min plan og jeg satser hårdt på at det bliver sådan. Men det er jo aldrig til at vide hvilket barn man får. Om det bliver nemt eller man har mange udfordringer. Men jeg har det bedst med at lave en plan og så lave den om efterfølgende, hvis den skulle vise sig ikke at holde.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply