Follow:

DIY hæklet kattekurv

DIY kattekurv

Jeg fandt for noget tid siden en stor rulle stofgarn i Netto og kunne simpelthen ikke lade den ligge, den måtte med hjem og jeg havde allerede en ide om hvad det skulle bruges til. Jeg har tidligere forsøgt at lave ”garn” ud af nogle stofrester. Men det stof jeg brugte, var ikke specielt egnet til det, så det trævlede op igen. Men dette som er lavet i en bomuld/polyesterkombination, trævler ikke.

hæklede kattekurv

Garnet skulle selvfølgelig bruges til en hæklet kattekurv. Man er vel ægte catlady. Jeg har nemlig set en kattekurv hos en veninde og synes den var virkelig fin. Så jeg blev enig med mig selv om at sådan en kunne jeg da også lave. Jeg startede med at lave kurven i en størrelse, som jeg synes virkede passende. Men da jeg så fik den med hjem til min mors katte, kunne jeg godt se at den lige måtte være lidt større. Derfor er der to størrelsen i denne guide. En til almindelige katte på 4-5 kg og så en til de velpolstrede på 6-7 kg. Og ja det er min mors katte der har en lidt større aura end normale huskatte og derfor behøves en lidt større kurv.

Opskrift:

Garn: Stofgarn 650g

Nål. Str. 8

Bunden:

 1. Magisk ring med 6 m
 2. 2 fm i sm (12)
 3. 1 fm, 2 fm i sm (18)
 4. 2 fm, 2 fm i sm (24)
 5. 3 fm, 2 fm i sm (30)
 6. 4 fm, 2 fm i sm (36)
 7. 5 fm, 2 fm i sm (42)
 8. 6 fm, 2 fm i sm (48)
 9. 7 fm, 2 fm i sm (54)
 10. 8 fm, 2 fm i sm (60)
 11. 9 fm, 2 fm i sm (66)
 12. 10 fm, 2 fm i sm (72) (Har du en kat på 4-5 kg, så spring de næste trin over)
 13. 11 fm, 2 fm i sm (78)
 14. 12 fm, 2 fm i sm (84)

Kanten:

 1. Fortsæt fm i det bagerste maskeled (50 m for den lille og 56 i den store størrelse)
 2. Vend med en lm og lav fm tilbage (3 omg)

Luk af og hæft enderne.

Som I måske kan fornemme på det nederst billede så var katten og jeg ikke helt enige om at kurven lille måtte flyttes ud i lyset så der kunne tages billeder. Heldigvis er hun den sødeste kat der finder sig i det meste også når jeg lige skal bruge en model.

hæklede kattekurv

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply