Follow:

Genbrugsguide

Genbrugsguide

Der er flere der har skrevet til mig, at jeg er god til at finde genbrug og spurgt ind til hvor jeg køber genbrug henne. Derfor tænkte jeg, at jeg ville samle en lille guide til både hvad man skal være opmærksom på når man handler genbrug og så nogle tips til hvilke steder jeg primært gør gode fund her i Odense. I første omgang får I her en genbrugsguide til hvordan jeg køber genbrug og hvilke tips jeg gør brug af.

Først og fremmest så har jeg igennem mange år købt genbrug og øvelse gør som bekendt mester. Det kræver tålmodighed at gå på genbrugsjagt og så kan det give rigtig god mening at have en ide om hvad man leder efter. For hvis man har en ide om hvad man mangler i sin garderobe eller er på jagt efter noget bestemt så man bedre kan være fokuseret når man går i genbrugsbutikker. Man kan altid være heldig at finde noget man måske ikke lige viste man manglede og dermed gør et ægte kup. Men det er sjældent at det rent faktisk sker.

Jeg har samlet nogle ret simple råd til når du er på genbrugsjagt.

Kig ofte

I genbrugsbutikkerne er der kun en af hver, så det handler rigtig meget om at være heldig. Men hvis man ofte går i genbrugsbutikker så er der også større sandsynlighed for at finde noget godt. Det er ikke hver gang at jeg finder noget jeg køber med hjem, men jeg er til gengæld også tit ude og kigge.

Vær kritisk

Selvom genbrug er billigere end at gå i en almindelig detail butik og købe en helt ny bluse, så skal man også være kritisk. Der er ingen grund til at købe noget som man ikke får brugt selvom det er billigt. Man kan ikke undgå fejlkøb, men hvis man er lidt kritisk omkring stand og pasform så kommer man ret langt. Jeg har samtidig den regel at jeg skal kunne se det tøj jeg køber i genbrugen brugt i minimum 3 outfits med noget jeg har derhjemme i forvejen. Den holder måske ikke altid helt, men hvis man i det mindste gør sig den overvejelse om man har noget derhjemme som det ville gå godt sammen med, så er sandsynligheden for et fejlkøb mindre. Jeg kan også godt blive lidt overentusiastisk nogle gange og tænke at den her kjole i XL, kan jeg bare lige sy om og så er den helt perfekt. Så kommer den med hjem og så orker jeg det ikke alligevel, fordi det faktisk er et ret stort projekt. Så hvis man ikke kan tæmme en symaskine sådan relativt nemt så lad den i stedet hænge, der skal nok komme noget andet fedt.

Hav en plan

Det er altid godt med en plan. Går man med en eller anden drøm om den helt perfekte kjole til sommer eller den helt rigtige læderjakke, så gå efter det og måske gå forbi de andre stativer. Hvis du er meget fokuseret i din søgning, skal du nok finde det, men det tager tid. Med en plan sikre du også at du ikke bliver ved at købe noget af det du har i forvejen. Man behøver ikke have 10 hvide skjorter i skabet bare fordi der lige hang en der var pæn. Lad den hænge til en anden (hvis du kan). Jeg leder i øjeblikket efter den helt rigtige plisseret nederdel. Jeg har endnu ikke fundet den, men jeg vil rigtig gerne have sådan en i et lidt retro mønster og det tager tid.

Prøv tøjet på

For at kunne være kritisk med størrelse og pasform så er man nødt til at prøve tøjet. Jeg finder tit noget hvor jeg tænker at det kommer bare til at sidde mega godt og være virkelig pænt til mig. Men når jeg så kommer ind i prøverummet og får det på ligner det bare en sæk jeg har trukket over hovedet. Så prøv det. Det er så træls at komme hjem og finde ud af at det var spild også selvom det kun er 40 kr.

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Frejjack - Odense Genbrugsguide - Frejjack

    […] Der er flere der har skrevet til mig, at jeg er god til at finde genbrug og spurgt ind til hvor jeg køber genbrug henne. Derfor tænkte jeg, at jeg ville samle en lille guide til både hvad man skal være opmærksom på når man handler genbrug og så nogle tips til hvilke steder jeg primært gør gode fund her i Odense. Her kommer så anden del af mine indlæg om genbrugsguides, i denne omgang handler det om de steder jeg primært køber genbrug i Odense. Find mit indlæg om tips til genbrugsjagten her. […]

    29/05/2019 at 09:30
  • Leave a Reply