Follow:

Ting du ikke orker at høre som gravid

ting man ikke orker at høre som gravid

Man skal høre meget før ørene falder af. Eller hvordan er det nu? Det er sjovt som at ens graviditet lige pludselig kan blive alle andre menneskers business. Jeg kan snart ikke finde ud af hvem jeg synes er værst. Dem som har fået børn, dem som aldrig har enten været gravid eller fået børn, eller dem som selv venter deres første barn. Sorry venner! Men stop lige en gang!

Jeg har altid været meget egenrådig. Der er ikke nogen der skal fortælle mig hvad jeg skal og ikke skal, og sådan har jeg det stadig. Men folk har utrolig travlt med at fortælle hvad man må og ikke må og komme med alle mulige gode råd. De gør det selvfølgelig i den bedste mening. Men nogle gange skal man lige overveje hvad det er man sender afsted. De fleste gravide som har valgt aktivt at blive det, er voksne og fornuftige mennesker som sagtens kan tage vare på sig selv i det daglige. Så tænker jeg også godt vi kan tage vare på os selv og baby nu.

6 ting jeg har hørt lidt for ofte

Jeg har samlet 6 ting som jeg har oplevet folk har sagt meget i løbet af min graviditet:

 • Graviditet er ikke en sygdom
  Nej det er vi fuldstændig enige om. Men der følger bare en masse ting med at blive gravid og vores kroppe er forskellige og reagere forskelligt på den ekstra belastning det er at blive gravid. Ens krop skal faktisk til at udføre et mindre mirakel og det kræver en hel masse af den. Det er de færreste som synes det er særlig sjovt at have ondt eller være begrænset fysisk, men nogle af os er bare rigtig uheldige og er nødt til at tage ekstra hensyn og sådan er det bare nogle gange.
 • Det handler om at nyde det mens du har tiden til det
  Ja det ved jeg udmærket godt. Men det kan faktisk godt være svært at nyde noget som virkelig er smertefuldt. Og som jeg skrev i mit tidligere indlæg, så er det bare ikke alle der synes det er lige fedt at være gravid og det skal der også være plads til.
 • Hold da op hvor er du blevet tyk
  Mit standard svar til det er som regel, ja men jeg gror også en baby inde i maven. Hvad jeg mest har lyst til at svare er enten om folk selv har set sig i spejlet for nylig eller hvad de egentlig havde forventet af en graviditet. Undskyld men hvad er det for noget at sige til andre? Det siger man jo ikke til folk som måske har lidt for meget på sidebenene, men det er åbenbart helt legitimt at sige det til gravide.   
 • Din krop skal jo også øve sig i at skulle op flere gange om natten
  Okay yes! Den har jeg hørt cirka 1.000 gange nu. Og det er fint at den skal det, men når der kommer et barn tænker jeg at det kommer helt af sig selv, at man bliver meget opmærksom på hver eneste lyd der kommer og står op og tjekker til sit barn mange gange. Men kunne man så ikke lige få lov at sove bare lidt på forhånd tak? Bare så man ikke er helt ødelagt når der kommer et lille menneske som kræver alt ens opmærksomhed. Er det for meget at forlange?
 • Må du godt det der?/ Er du sikker på det er en god ide?
  Igen jeg er et voksent menneske, jeg har boet ude i ret mange år efterhånden og der er ikke nogen der til daglig ellers ville sætte spørgsmålstegn ved de valg jeg foretager mig. Jeg ringer en gang imellem hjem til min mor for at få gode råd til forskellige ting jeg er i tvivl om. Men mine forældre kunne aldrig finde på at ringe og høre om jeg nu også havde styr på mit liv og hvad jeg havde gang i. Jeg er et voksent menneske og jeg kan godt selv styre hvad jeg må og ikke må!
 • ”Hej tykke”
  Bare nej!
 • Må jeg godt røre ved din mave?
  Det er en relativt privat ting at begynde at røre andre på maven. Og når det så er en ”fremmed” eller en man i hvert fald ikke normalt har et særligt tæt forhold til, så er det meget grænseoverskridende at folk synes de skal røre ved ens mave. Men hellere at folk spørg og jeg kan svare pænt nej tak, end dem som bare gør det. Hvad sker der lige for det?
Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Lisbeth

  Åh, jeg begynder helt at gennemgå i mit hoved, om jeg har sagt nogle af de ting i et svagt øjeblik, for de lyder oprigtigt vildt irriterende! Hvis jeg har, så undskylder jeg dybt, haha 😀
  Og så helt ærligt, hvorfor er det lige at man SKAL huske at nyde det? Jeg forstår, at det er en stor oplevelse, men helt ærligt så lyder det til at det har været mega smertefuldt for dig! Selvfølgelig er du glad over at skabe liv til din datter og alle de gode ting undervejs, men det betyder I mit hoved ikke, at du død og pine skal nyde processen, når den overordnet set er fyldt med ubehag… Men jeg har selvfølgelig aldrig været gravid, så måske jeg bare har misset noget der? 🙂

  Knus

  19/05/2019 at 17:06
  • Reply admin

   Årh kære Lisbeth jeg mindes ikke at du på noget tidspunkt har sagt noget irriterende. Det er helt okay at være nysgerrig på en graviditet, men der findes mange måder at spørge ind til det som ikke forudsætter at man starter med at kommentere på størrelse eller andet i den dur (hvilket du på ingen måde har) 😉 Nej man det er lidt en tabu ikke og bryde sig om at være gravid. Det er virkelig ikke alle der synes det er særlig fedt og det skal der også være plads til. Det er jo ikke fordi at vi elsker vores børn mindre af den grund 🙂

   20/05/2019 at 09:40

  Leave a Reply