Follow:

DIY – Opbevaringspose

Opbevaringspose

Man kan næsten ikke få for mange ting til opbevaring, der er altid et eller andet som ligger og flyder, især når man får børn forestiller jeg mig. Tilbage i maj var vi til barnedåb og i den forbindelse havde jeg lavet nogle små havdyr til dåbsbarnet. Men i stedet for at pakke dem ind, lavede jeg en opbevaringspose som også kunne bruges på børneværelset efterfølgende. Denne opbevaringspose er lavet så den både kan stå på gulvet eller hænges op på en knage hvis man foretrækker det.

Jeg lovede den gang at komme med en lille guide til den opbevaringspose jeg lavede og den kommer så her. Posen er lavet af et kraftigt hørstof som man med fordel også kunne bruge til udendørs møbler, da det er ret slidstærkt. Og så er foret lavet af noget canvas stof. Begge dele er nogle rester jeg har købt for længe siden.

Materialer:

 • 2 slags stof i minimum 80×70 cm
 • Snøre til løbegang
 • Symaskine
 • Saks
 • Evt garn og nål til at brodere med.

Vejledning

Jeg startede med at måle op til både den yderste pose og foret. Målene på denne pose er 40×35 cm, plus lidt til sømmen. Jeg har lagt stoffet dobbelt sådan at jeg kun skulle sy siderne sammen og bunden dermed bliver ombukket på stoffet. Herefter har jeg syet siderne sammen og givet det en gang siksak for at sikre at det ikke trævlede op. Også den øverste kant langs åbningen har jeg givet en gang siksak. Herefter har jeg folder hjørnerne og syes henover cirka 7 cm nede, sådan at der lige som kom en bund på posen. Inden jeg syede de to stykker sammen broderede jeg det lille ansigt på den yderste pose. Dette gjorde jeg ved at tegne det op på bagsiden og bruge det som skabelon. Se billedet.

Herefter syer man de to poser syet sammen. Jeg valgte at lave en løbegang til en snor for at posen kunne snøres sammen. Jeg startede med at lave hul i stoffet sådan at snøren kunne komme ud igen og syede langs hullet med knaphulsfunktionen på min symaskine, alternativt kan det godt laves i hånden. Herefter bukkede kanten ned og sy den langs kanten for at lave en løbegang og trak til sidst en snøre igennem. Hvis man ikke ønsker en løbegang men stadig gerne vil kunne hænge den op laves bare en lykke af snøre som syes fast bagpå.

Og hermed en lille pose til opbevaring af legetøj på børneværelset eller andre steder man lige mangler. Man kan jo lave dem i en stor størrelse og bruge til vasketøjskurv hvis det er det man ønsker.

opbevaringspose

Jeg er ikke vant til at lave denne her slags guides, da meget af det jeg syer på maskine ofte er på en mavefornemmelse og ikke et mønster. Hvis du har nogle spørgsmål så skriv endelig så skal jeg prøve at uddybe.

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Frejjack - DIY til børneværelset - Frejjack

  […] Jeg har også lavet en pose som også kan bruges til opbevaring af legetøj og andet godt fra børneværelset. Find den her. […]

  16/07/2019 at 14:55
 • Leave a Reply