Follow:

Hyldeblomstsaft

hyldeblomstsaft

Jeg elsker hyldeblomstsaft! Det er sådan en rigtig sommerting, og jeg forbinder det rigtig meget med mit hjem. Min mor har altid stået for at lave en kæmpe potion hvert år, men det er som om at de aldrig holder mere end et par måneder, hjemme hos os. Efter jeg er flyttet hjemmefra står jeg selv for at lave hyldeblomstsaft, og det bliver også altid til en del hvert år, og min kæreste elsker det.

Vil du også lave hyldeblomstsaft så får du min opskrift lige her. 

Ingredienser: til ca. 1½ liter.

 • 1 L kogende vand
 • 1 kg sukker
 • 20 g citronsyre
 • 1 stk citron
 • 20 store hyldeblomster
hyldeblomstsaft

Fremgangsmåde:

Vandet koges og blandes med sukker, dette skal opløses helt inden at citronsyre og citron kommes i. Citronerne skal rives og presses, men put bare det hele i da det giver mest smag. Herefter lægges blomsterne i blød i massen. Kom det i køleskabet i 4-5 dage før det sies og kommes på flakser, som er skyldet med atamon.

Ultra nemt. Det er kun ventetiden og det med at si som er lidt langsommeligt. Desuden kan man bruge hyldeblomstsaft til en masse forskelligt. Jeg bruger det sammen med danskvand, lidt i hvidvinen eller i cava, som velkomstdrink. Men man kan også lave sirup af det som kan bruges til dessert eller på morgenmaden.

Du kan også bruge hyldeblomstsaften i kage. Jeg har blandt andet en opskrift på en rigtig sommerkage med jordbær og hyldeblomstsaft. Som jeg nok snart bliver nødt til at lave igen, for den er virkelig lækker.

Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Frejjack - Nem og lækker hyldeblomstsirup - Frejjack

  […] Der var en følger der spurgte mig den anden dag om jeg havde en opskrift på hyldeblomstsirup. Det troede jeg sådan set også jeg havde liggende, men nej. Men det kunne jeg heldigvis ret hurtigt lave. Jeg har tidligere lavet det, men åbenbart ikke delt opskriften. Det er en meget nem og simpel opskrift som ikke kræver meget. Dog skal man på forhånd have lavet sig en portion hyldeblomstsaft, den kan du finde opskriften på her. […]

  17/06/2019 at 12:11
 • Leave a Reply