Follow:

En måned som mor

en måned som mor

Nu har jeg været mor til vores lille møffe i en måned. En måned! Puha tiden går virkelig stærkt allerede synes jeg. Der er sket så meget og alligevel så lidt. Jeg synes jeg kan se at hun udvikler sig hver dag og at hun bliver større og større. Bevares hun har da også allerede taget 2 kg. Som lægen så pænt sagde; ”Hun ligger noget over kurven”. Ja ja, men hun har det godt og trives, det må være det vigtigste. Men hvad har man så lært på den første måned som mor. Det har jeg samlet i et lille indlæg til jer.

Man lærer virkelig at være hurtigt til at spise og gå på toilet. For hvis nu baby vågner eller begynder at græde imens.

De fleste ting indtages to-go. Om det er kaffe, mad eller andet. Lille Møf sover bedst i sin barnevogn og helst når den er i bevægelse. Så tingene bliver utrolig meget to-go. Alt er i øvrigt meget på hendes præmis, selvom jeg forsøger at lave aftaler og komme ud så vi øver os i at være andre steder end hjemme. Så vil det jo stadig være på hendes præmisser og når hun er sulten eller skal skiftes, så er det jo bare sådan det er.

Søvn er ikke noget man får ret meget af, og det tackler man meget forskelligt. Både baby, far og mor tackler det med søvn meget forskelligt. Lille Møf er mester i at power nappe og gerne ovenpå sin mor. Hvis hun skal have en lang lur, så er det ofte at det kun lykkedes hvis jeg går en lang tur med barnevognen. Hendes far tager ikke det med manglede søvn særlig godt. Det passer rigtig dårligt til hans krop og rytme. Hvor at jeg måske har nået at vænne mig lidt mere til manglede søvn i min graviditet, at jeg lidt bedre kan klare det. Men vi er jo alle forskellige og det skal der også være plads til, så længe vi får det til at fungere. Man får også et helt andet forhold til hvad det vil sige at sove længe. Længe kan pludselig være til kl 8.

Man tænker inde at man får et barn, at barsel er sådan en ting med dejlig meget tid til at nå alt muligt. Ehm ja man har i hvert fald dagen fri fra arbejde, men til gengæld så forsvinder den ud af hænderne på en. Jeg har tit dage hvor jeg tænker, hvad har jeg egentlig nået i dag. Hmm skiftet bleer, ammet og gået tur for at få baby til at sove, og måske har jeg nået at rydde lidt op ind i mellem. Men jeg har ofte kun lige nået at tisse eller spise i de små pauser jeg får mens hun sover. Der er så mange der siger at man skal sove mens baby sover. Men når baby så kun sover en halv time ad gangen og man lige skal nå på toilet eller også lige skal have noget at spise, så bliver det ikke til meget søvn i løbet af dagen. Og det er jo svært at sove mens man går med barnevognen.

Man har konstant pletter på tøjet. Hvis ikke der er gylp på ens tøj, så er der mælkerester eller måske en lille plet fra da man skiftede ble. Og man kan ikke bare tage hvad som helst på, for hvis nu baby skal ammes, så skal det jo være let tilgængeligt.

Ens hår fungerer bedst hvis det er sat op. Især i den klassiske knold på toppen af hovedet så det ikke kommer i vejen. Derudover er det også næsten for varmt at have håret løst da man har en lille varmedunk siddende hele tiden.

En tålmodighed bliver virkelig sat på prøve på mange punkter. Og det lyder måske som om jeg ikke kan lide at være blevet mor. Men sådan skal det ikke forstås. Man har også rigtig mange dejlige og hyggelige stunder med sit barn. Men man skal ikke tro at det ikke er hårdt arbejde at blive forældre.


Følg mig via FaceboookBloglovin og Instagram @Frejjack

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply